8 oktober 2016
12:30

Överkalix IF

Referat: BT City HF - Överkalix IF

Med en skott effektivitet på 28,57% visade våra gästerna från Överkalix, att man visste var målet fanns. En som definitivt såg nätet, var Emil Sikström som efter 44 sekunder av mittrundan gör sitt tredje mål för dagen, och ökar deras ledning till fem- två.

Vi får backa båten lite grann, till den fina start BT City fick. Robin Bergström ger hemmalaget ledningen efter 5,09 på en målvaktsretur. Sedan får man flera powerplay chanser att öka ledningen, men istället kvitterar Överkalix genom ett shorthanded.

Sedan går det snabbt, alltför snabbt, helt plötsligt står det 1-4 på tavlan och man undrar vart det barkar. Isac Andersson, som gör en av sina bättre matcher i City tröjan, ger hemmalaget hopp med en sen reducering innan första paus.

Sikströms ”hattrick” mål i början av andra, känns väldigt tungt. BT City repar dock mod och får till ett bättre försvarsspel efter det målet. Efter sju minuter krutar David Ronstad in reduceringen till 3-5, och matchen är i allra högsta grad levande. Trots var sitt powerplay, blir det inga fler mål under perioden.

Sista perioden består av arton utvisningsminuter, utan att matchen för den delen varit speciellt ful. Efter dryga elva minuter sätter bortalaget sexan, något som kunnat få hemmalaget att lägga sig platt. Men icke sa Nicke, BT City forcerar starkt under slutet av matchen, men närmare än till slutresultatet 4-6 kommer man inte.

BT City vinner skotten med 34-21, något som inte är vanligt mot ÖIF.

Om det berodde på att poäng kungen Forsgren insjuknat på matchdagen och saknades, som gjorde att pp spelet hackade kan man bara spekulera i. Ett som är säkert är att gästerna saknade Wallenberg/Baudin i sitt.

Men i division två, är en comeback inte längre bort än små barn vid en vattenpöl!